Οι Έλληνες, στην πλειονότητά βρίσκουν ότι η ελληνική οικονομία είναι σε άσχημη κατάσταση και στην πληρωμή των λογαριασμών που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα.

13 Απριλίου 2022

Έρευνα-ρεπορτάζ του Νίκου Βάνη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr 

Οι Έλληνες, στην πλειονότητά βρίσκουν ότι η ελληνική οικονομία είναι σε άσχημη κατάσταση, και στην πληρωμή των λογαριασμών που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους.

Η εταιρείες που παίζουν ένα κερδοσκοπικό Παιχνίδι, με πλάτη της Κυβέρνησης και φυσικά σε βάρος τον καταναλωτών.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζουν, που οι πολίτες οι επιχειρήσεις, οι αγρότες και ακόμα και οι ΔΕΥΑ αναζητούν τρόπο για να καλύψουν τις οφειλές τους, πληθαίνουν οι καταγγελίες για μεγάλες οφειλές των ιδιωτών παρόχων προς τους Διαχειριστές Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) και προς τους Δήμους, με το σύνολο των οφειλών να υπερβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το ζήτημα εξελίσσεται σε μία βραδυφλεγή βόμβα για τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, καθώς ενδεχόμενο λουκέτο αυτών των εταιρειών (όπως έγινε πρόσφατα και με ενεργειακές εταιρείες.

θα συμπαρασύρει τη ραχοκοκαλιά της ενεργειακής αγοράς, με επιπτώσεις εκτός των Διαχειριστών και στη ΔΕΗ και στις υγιείς εταιρείες του κλάδου.

Εντυπωσιακό είναι και το ακόλουθο στοιχείο: ένας στους δύο Ελληνες, για την ακρίβεια το 49%, αγωνιούσε για την κάλυψη των δαπανών της οικογένειας και του νοικοκυριού, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ των 27

Οι Έλληνες, στην πλειονότητά τους, βρίσκουν ότι η ελληνική οικονομία είναι σε άσχημη κατάσταση και θεωρούν ότι ποιότητα της ζωής τους έχει χειροτερέψει. Υγεία, οικονομία, ανεργία και αύξηση του κόστους διαβίωσης, εντοπίζονται ως οι σημαντικότερες προκλήσεις για την Ελλάδα στην παρούσα περίοδο.

Οι Έλληνες εμφανίζονται λιγότερο καθησυχασμένοι από τους υπόλοιπους ευρωπαίους σχετικά με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους (Ελλάδα 50%

ΑΔΜΗΕ 139.000.000 ευρώ, 2 ενεργειακοί πάροχοι είναι έτοιμη για λουκέτο! Χρωστούν σε τράπεζες, δημόσιο..

.