Το προσκυνηματικό τουρισμό με το κοινό και τους Κύπριους πράκτορες στην Κεντρική Μακεδονία.

5 Μαΐου 2022

Το προσκυνηματικό τουρισμό με το κοινό και τους Κύπριους πράκτορες στην Κεντρική Μακεδονία.

Κεντρική Μακεδονία εκδηλώθηκε στις παρουσιάσεις της Περιφέρειας κατά τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Ταξίδι 2022» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Λευκωσία της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με το κοινό και τους Κύπριους πράκτορες, διαπιστώθηκε ότι η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα αεροδρόμια της Κύπρου είχε μεγάλη συμβολή στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι μεταξύ των πρώτων επιλογών των Κυπρίων που προτιμούν το μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» παραμένουν οι περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη ζήτηση και για το θεματικό τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας που αφορά στα φυσικά τοπία, τον Όλυμπο, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα πεζοπορικά και περιπατητικά μονοπάτια, καθώς και στις διαδρομές του κρασιού και τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, διευρύνοντας έτσι τα χρονικά όρια της επισκεψιμότητας προς το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Tουρισμού Αλέξανδρος Θάνος επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «η Θεσσαλονίκη είναι πλέον πόλος έλξης χιλιάδων Κυπρίων, ειδικά μετά την αποκατάσταση της κανονικότητας στις αεροπορικές μετακινήσεις».

Τόνισε, παράλληλα, ότι με τη συνεχή προβολή του τουριστικού προϊόντος στην Κύπρο και το δυναμικό και σταθερό άνοιγμα στη Μέση Ανατολή, η Περιφέρεια προσβλέπει στην απορρόφηση ενός μεγάλου τμήματος της αναμενόμενης αυξημένης τουριστικής κίνησης.

.