ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

10 Ιουνίου 2022

Η κυβερνητική πολιτική βλάπτει σοβαρά την εθνική μας ασφάλεια…

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Από έγκριτους πολιτικούς αναλυτές, αλλά και από τον υπογράφοντα το παρόν κείμενο, καταγράφηκε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετέβη στις ΗΠΑ προ ολίγων ημερών, υπό το καθεστώς πολιτικής ομηρίας! Πολιτικής ομηρίας μέσω της οποίας υπαγορεύονται οι μελλοντικές θέσεις και αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του γενικότερα! Πολιτικής εξαναγκαστικής ομηρίας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, εθνικής ασφάλειας, αλλά και συμμετοχή της Ελλάδος σε άφρονες, δουλικές αποφάσεις κατά της Ρωσίας, που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και όχι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και εν κατακλείδι της Ελλάδος, όπως σαφέστατα ανέφερε και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην προχθεσινή του βαρυσήμαντη ομιλία!

Με συμπαράσταση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλων των Συστημικών Μέσων Ενημέρωσης (;;;) της γνωστής λίστας Πέτσα, που ακόμη “χειροκροτούν” και “ζητωκραυγάζουν” για την “ιστορική ομιλία” του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, που είπε όσα ήθελαν να ακούσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ!

Αντίθετα, τα μη “Πετσομένα” Μέσα μίλησαν αιχμηρά, χαρακτηρίζοντας ανιστόρητο, επικίνδυνο και δουλικό τον Έλληνα Πρωθυπουργό!

Που πρόσβαλε την ιερή μνήμη των ηρώων Μεσολογγιτών, που με την ηρωική τους έξοδο, μια έξοδο, αυταπάρνησης, ελευθερίας, υπέγραψαν την απελευθέρωση της Ελλάδος από την τουρκική δυσβάσταχτη κατοχή!

Ένας Έλληνας Πρωθυπουργός (ο πρώτος) που τόλμησε με θράσος να αποκαλέσει τη Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, ως Ιστανμπούλ!

Όμως όσο και να επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα, όσο και αν προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία, όσο κι αν νομίζει ότι μπορεί να πληγώνει ευαίσθητες ελληνικές χορδές, σύντομα θα είναι μια πολιτική παρένθεση, που οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα τον αναφέρουν ως ένα παράδειγμα προς αποφυγήν!

Άδικα προσπαθεί ο Κώστας Καραμανλής να νουθετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Τα Μέσα όμως της λίστας Πέτσα, “έθαψαν” την βαρυσήμαντη ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή! Ξευτελιζόμενοι στα μάτια και το νου του ελληνικού λαού, αφού το πρώτο Μέσο ενημέρωσής του, το διαδίκτυο, αφιέρωσε διθυράμβους στην νέα πολιτική – διεθνή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή!

Ένας Κώστας Καραμανλής, που αδίκως προσπαθεί να νουθετήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντάς του:

«Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων»!

Όπως επίσης:

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κίνητρο για ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία! Επείγει ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία, η Ευρώπη είναι εκείνη που πρέπει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναζήτηση διπλωματικής διεξόδου, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ έχουν στον ίδιο βαθμό το κίνητρο για κάτι τέτοιο, από την στιγμή που δεν υφίστανται τις συνέπειες στον ίδιο βαθμό»!

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Σε σημείο, που διερωτόμαστε, αν είναι τόσο κακός μαθητής ο Πρωθυπουργός, ή εάν δεν μπορεί να ξεφύγει από τα συμφωνηθέντα μεταξύ του ιδίου, του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ, Ερντογάν;

Μέχρι πότε θα είμαστε οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”;

Δεν νουθετείτε, ποτέ και με τίποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη στιγμή που οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση της χώρας μας με τη Ρωσία, με τη νέα παραχώρηση πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα με την παραχώρηση τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 κατόπιν “διαταγής” της Γερμανίας!

Με την γερμανική υπόσχεση, πως θα μας παραχωρηθούν τα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού ΤΟΜΑ Marder-1Α3!

Μια καταστροφική κίνηση για την Ελλάδα, που μπήκε στο στόχαστρο Γερμανών αναλυτών, που αναγνωρίζουν πως ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, χρησιμοποιεί την Ελλάδα, προκειμένου το Βερολίνο να μην χαλάσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα!

Ωστόσο αυτή η γερμανική επιλογή του “χρήσιμου ηλίθιου”, φέρνει αντιδράσεις και εκτός των ελληνικών συνόρων!

Π.χ. του Πολωνού Προέδρου Άντζεϊ Ντούντα! Αφού αυτή η γερμανική πολιτική εφαρμόστηκε και για την Πολωνία, στέλνοντας η Βαρσοβία όπλα στην Ουκρανία και η Γερμανία αθέτησε την υπόσχεσή της για αποστολή στην Πολωνία αρμάτων μάχης, ως αντάλλαγμα!

Έτσι ο Πρόεδρος της Πολωνίας δήλωσε:

«Δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους και ειλικρινά είμαστε πολύ απογοητευμένοι γι’ αυτό»!

Αμερικανική αναδίπλωση…
Αλλά δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που αναδιπλώνονται, όσον αφορά την συμπεριφορά τους απέναντι στη Ρωσία!

Είναι και οι Αμερικανοί που αναδιπλώνονται αργά αλλά σταθερά, προκειμένου να μην ξευτιλιστούν στη διεθνή κοινή γνώμη!

Πρώτα με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου τους, Στρατηγού Mark Milley, όπου ζητούν να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις η Ουκρανία με τη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, που μόνο τις ΗΠΑ δεν εξυπηρέτησε!

Αφού μεγαλύτερος ενεργειακός παίχτης έγινε η Ρωσία και το εθνικό της νόμισμα, το ρούβλι, έλαβε εν μέσω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, διεθνή διάσταση, την οποία και δεν είχε!

Όσον αφορά την επισιτιστική κρίση, εξ όσων φαίνεται αυτή απασχολεί ιδιαίτερα την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και πολύ λιγότερο την Ρωσία!

Επιπλέον, όπως σαφέστατα κατέδειξε ο Κώστας Καραμανλής, αυτή η αμερικανική πολιτική εμπλοκής στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας θα ξεσηκώσει ανά τον κόσμο, νέο κύμα αντιαμερικανισμού!

Αυτά βλέπει και η γηραιά πολιτική αλεπού Χένρι Κίσινγκερ και προσπαθεί να νουθετήσει τον Τζο Μπάιντεν!

Ακολούθως, με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, όπου επεσήμανε, ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνδράμουν με όπλα το Κίεβο κατά της Μόσχας, αλλά και ότι οι ΗΠΑ αγωνίζονται για μια ειρηνική διευθέτηση της παρούσας πολεμικής κατάστασης!

Ωστόσο η δήλωση βόμβα από την Αμερικανίδα επιτετραμμένη των ΗΠΑ, ήταν, πως:

«Τα ρωσικά σιτηρά και λιπάσματα δεν υπόκεινται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ, αλλά επειδή οι εταιρείες είναι λίγο νευρικές, είμαστε διατεθειμένοι να τους δώσουμε επιστολές άνεσης εάν αυτό θα βοηθήσει να τις ενθαρρύνει»!

Δηλαδή αν αυτές οι τοποθετήσεις δεν είναι ολική αναδίπλωση της μέχρι σήμερα αμερικανικής πολιτικής, τότε τι άλλο θα πρέπει να ακούσουμε;

Όταν είσαι δημοκρατική χώρα…
Αλλά παρακολουθήστε και την στάση ενός πραγματικά κυρίαρχου ευρωπαϊκού κράτους, το οποίο είναι ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ και είχε ενταχθεί στην ΕΕ από το 1973! Και ομιλώ για τη Δανία! Μια χώρα βαθιά πορωμένη με την ευρωπαϊκή σκέψη, θιασώτης χώρα του ευρωπαϊκού ονείρου! Μια χώρα όμως βαθιά δημοκρατική!

Με την Πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν, να αναγγέλλει από τον Μάρτιο τη διενέργεια δημοψηφίσματος, για τη συμμετοχή της χώρας της στην αμυντική πολιτική της ΕΕ! Λέγοντας:

«Οι ιστορικές εποχές απαιτούν ιστορικές αποφάσεις»!

Αντιλαμβανόμενη τις δραματικές εξελίξεις του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, αλλά που ζητεί από τον λαό της να αποφασίσει, άσχετα αν εκείνη και το κόμμα της, των σοσιαλδημοκρατών, προπαγανδίζουν υπέρ της ψηφίσεως του νέου αμυντικού δόγματος!

Ναι πράττουν οι δημοκράτες πολιτικοί και αρχηγοί κρατών, αποδεικνύοντας με έργα την υπεράσπιση της Δημοκρατίας!

Ηλίθιοι, ανεπίδεκτοι μαθήσεως, ή κάτι άλλο οι κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης, ο Θεσσαλονικιός Νίκος Βάνης, μέσω του ειδησεογραφικού πόρταλ “ελληνικό φαινόμενο”, έφερνε σε πανελλήνια γνώση το παρακάτω πολύ αξιόλογο θέμα!

«Την στιγμή που οι Τούρκοι έβγαζαν για έρευνες στο Αιγαίο το “Γιουνούς” ο Β. Κικίλιας παρακάθονταν σε γεύμα με τον Τούρκο πρέσβη!

Αυτόν επέλεξες να σε εκπροσωπεί Νεοδημοκράτη;

Απίστευτο: Σε εκδήλωση της περιφέρειας Β. Αιγαίου;

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο “Γιουνούς” βρισκόταν ανοιχτά του Σιγρίου και ο Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, συνέτρωγαν σαν να μην συνέβαινε τίποτα, με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης του Ερντογάν!

Όπως επισημαίνει ο ιστότοπος stonisi.gr γεγονός αν μη τι άλλο που προκάλεσε αμηχανία στους συνδαιτημόνες της εκδήλωσης, ήταν το γαστρονομικό θέμα της Λέσβου, όπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργάνωσε στο εστιατόριο της σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο Αθηναϊκό Κολωνάκι! Ιδιαίτερα στους βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, που βρέθηκαν να συντρώγουν με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα.

Τον οποίο ο κ. Μουτζούρης έβαλε μάλιστα στο τραπέζι σε θέση δίπλα του!

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αντιλήφθηκε το “φάουλ” της και απέκρυψε την παρουσία του Τούρκου πρέσβη στην εκδήλωση!

Στα όσα ανέβασε στη σελίδα της δεν αναφέρει πουθενά τον Πρέσβη της Τουρκίας παρά μόνο τους αντιπροσώπους των Πρεσβειών της Ολλανδίας, της Κίνας, της Βουλγαρίας, Ιαπωνίας, Ινδίας, της Αυστραλίας και Βιετνάμ!

Όλες με εξαίρεση αυτή της Ολλανδίας χώρες με… τεράστιο για τον κ. Μουτζούρη τουριστικό ενδιαφέρον για το βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα για τη Λέσβο!

Και όπως διαβάσαμε και στο Pronews, την ίδια μέρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο “Γιουνούς” θέτοντας σε αυξημένη επιφυλακή το ΓΕΕΘΑ, κυκλοφορούσε μεταξύ Άη Στράτη – Λέσβου και Χίου!

Η Τουρκία μετά την επιθετική ρητορική της με Navtex, ενημέρωνε έρευνες δυτικά της Λέσβου και ο συνδαιτημόνας καλεσμένος του κ. Μουτζούρη προφανώς είχε προσέλθει στο γεύμα λίγο αφότου είχε παραλάβει από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μια ακόμα ΝΟΤΑΜ διαμαρτυρίας για τις τουρκικές υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στα νησιά μας!

Απίστευτο: Την στιγμή που οι Τούρκοι έβγαζαν για έρευνες στο Αιγαίο το Γιουνούς ο Β. Κικίλιας παρακάθονταν σε γεύμα με τον Τούρκο πρέσβη!»!

Ειλικρινά τι να υποθέσουμε με αυτήν την κυβέρνηση Μητσοτάκη;;

.