Ρήτρα Επιδότησης Μητσοτάκη στο «καρτέλ» της Ενέργειας.

30 Ιουλίου 2022

Πανικός επικρατεί στο Μαξίμου για την οικτρή αποτυχία του νέου συστήματος χρέωσης τιμολογίων του ρεύματος, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογές.

Η κυβέρνηση των άριστων απεδείχθη για ακόμα μια φορά άχρηστη να συντάξει και να θέσει σε ισχύ νόμο για την κατάργηση της ρήτρας Αναπροσαρμογής με την απλούστευση των τιμολογίων.

Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια μέσα από τους ραδιοτηλεοπτικούς προπαγανδιστικούς τηλεβόες, όλες τις προηγούμενες ημέρες έλεγαν πως «οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα ξεκάθαρα και με διαφάνεια να διαλέγουν πλέον τον πάροχο με την φθηνότερη τιμή.»

Πριν λίγες μέρες θριαμβευτικά ψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές το νέο σύστημα του υπουργείου ενέργειας που θα μείωνε τα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ των μεγαλοπρομηθευτών – μεταπρατών – εμπόρων της ενέργειας .

Οι προμηθευτές, αεριούχοι, και λοιποί «βαρόνοι» της ενέργειας κατάφεραν όμως να ακυρώσουν στη πράξη την Νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα οι νέοι ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ προχώρησαν ήδη στην έκδοση νέων τιμολογίων υψηλής πολυπλοκότητας και έτσι θα καταφέρουν να αποφεύγουν την οποιαδήποτε σύγκριση που θα οδηγεί τον καταναλωτή να διαλέξει τον πάροχο με την φθηνότερη τιμή.

Έτσι πλέον δεν έχει κανένα νόημα η ψήφιση και εφαρμογή του νόμου Μητσοτάκη, που προβλέπει την αλλαγή προμηθευτή αζημίως, δηλαδή χωρίς πέναλτι και ρήτρες, αφού δεν υπάρχει ο τρόπος και ο χρόνος για να ενημερωθούν οι καταναλωτές.

Οι απόψεις διίστανται στο εάν οι ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΟΙ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΕΣ του Μαξίμου είναι ηλίθιοι ή βαλτοί;

Όποια εκδοχή κι’ αν ισχύει, μετά τις ανακοινώσεις των νέων τιμολογίων οι καταναλωτές βρέθηκαν μπροστά στην Βαβέλ των διαφόρων χρεώσεων και εκπτώσεων.

Οι καταναλωτές είναι αδύνατον μέχρι την 1η Αυγούστου να μπορέσουν να συγκρίνουν τις διαφορετικές κλίμακες και εκδοχές για τις χρεώσεις π.χ. των παγίων ή να συνυπολογιστούν τυχόν εκπτώσεις συνέπειας ή παραμονής στον ίδιο πάροχο και αλλα παρόμοια χωρίς μάλιστα η Ρυθμιστική αρχή ενέργειας να προβάλει ένα εργαλείο, ένα τύπο, που θα βοηθούσε να γίνει εύκολα και αξιόπιστα η σύγκριση των νέων τιμοκαταλόγων.

Εμείς οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ καταγγέλλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί για μια ακόμα φορά έκανε νόμο που λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων 5 μεγάλων ολιγαρχών της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και εις βάρος των 10.000.000 καταναλωτών.

Εμείς οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ Χριστιανοδημοκράτες προτείνουμε στον Πρωθυπουργό, τώρα πριν την Παρασκευή που κλείνει Βουλή, να ψηφιστεί ΝΕΑ τροπολογία που θα απαγορεύει την διαφοροποίηση των παγίων, για να έχουν οι πολίτες-καταναλωτές την δυνατότητα σύγκρισης και επιλογής του φθηνότερου προμηθευτή.

Εάν η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, δεν σπεύσουν να αναλάβουν σήμερα νομοθετική πρωτοβουλία, τότε τα τιμολόγια του επόμενου μήνα θα καταδείξουν ότι η κυβέρνηση έκανε μια «τρύπα στο νερό»

Αφού ουσιαστικά θα έχει ακυρωθεί η δυνατότητα των καταναλωτών αποφύγουν υπερβολικές αυξήσεις και να αξιοποιήσουν προς όφελος του τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Τέλος την ίδια στιγμή που στην ΔΕΗ έχει βολευτεί ένας στρατός διορισμένων Μητσοτακικών με τεράστιες αμοιβές, ενώ παράλληλα, η Μητσοτακική διοίκηση της Δ.Ε.Η. δίνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ που λειτουργούν ως προπαγανδιστές του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του, για να συγκαλύπτουν τα όργια της επιχείρησης εις βάρος όχι μόνο των καταναλωτών, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας από το ΚΡΑΤΙΚΟ κορβανά, η ΔΕΗ χρεώνει την κιλοβατώρα με 0,48€.

Δηλαδή όσο ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης και μια οικογένεια να θέλει για το ηλεκτρικό ρεύμα τον μήνα περίπου 200€, πλέον των άλλων χρεώσεων.

Και για όλα αυτά για να μην γίνει «λαϊκή εξέγερση» η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιδοτεί με 0,337 την κιλοβατώρα στους λογαριασμούς του Ρεύματος, που προέρχονται από τις τσέπες των φορολογουμένων, για να μην πληγούν τα κέρδη τόσο του μετόχου της Δ.Ε.Η., μιας εταιρείας η οποία συνδέεται στενά με τον πρωθυπουργό, όσο και του «Καρτέλ» στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δαπανά περί το 1,2 δις τον μήνα από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιδοτώντας συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι τον Ελληνικό Λαό.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

www.nikosnikolopoulos.gr

.