Η Ρία Ελληνίδου μια δημοτική καλλιτέχνιδα έρχεται να αναστάτωση την νυχτερινή διασκέδαση στο «Tokyo Theater Athens»

19 Αυγούστου 2022

Η Ρία Ελληνίδου μια δημοτική καλλιτέχνιδα έρχεται να αναστάτωση την νυχτερινή διασκέδαση στο «Tokyo Theater Athens»

Η Ρία Ελληνίδου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από μια οικογένεια, που είχε και έχει ιδιαίτερη αγάπη για την παραδοσιακή μουσική.

Από την ηλικία των πέντε ετών πήγε σε ωδείο μαζί με τα αδέλφια της και παρακολούθησε μαθήματα μουσικών οργάνων θεωρίας και αρμονίας μουσικής και παραδοσιακής προπαιδείας.

Στη συνέχεια πέρασε στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε τις σπουδές τις παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ταμπουρά, βυζαντινής μουσικής και ειδικεύτηκε πάνω στα παραδοσιακά κρουστά.

Την ίδια χρονική στιγμή παρακολούθησε και ιδιαίτερα μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού και παραδοσιακών κρουστών.

Έχει συμμετάσχει παίζοντας κρουστά και κυρίως τραγουδώντας σε παραστάσεις πολιτιστικών συλλόγων, δημοτικούς φορείς με σκοπό τη διοργάνωση και διεξαγωγή συναυλιών με θέμα την παράδοση, συναυλίες, φεστιβάλ, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Επίσης έλαβε μέρος, τραγουδώντας στο Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην παράσταση “Λωξάντρα” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η οποία ανέβηκε για δυο σεζόν με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το 2005 ιδρύει μαζί με την οικογένειά της το παραδοσιακό συγκρότημα “Γραικοί” με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ “Της Αγάπης και του Έρωτα”. Την παραγωγή του δίσκου, που κυκλοφόρησε το 2010, επιμελήθηκε η Ρία.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τραγουδώντας και με το πολυμελές συγκρότημα “Λωξάντρα”. Συμμετέχει στην τελευταία τους δισκογραφική δουλεία “Meyhane Καφέ Αμάν” και στο δίσκο, που έπεται.

Παράλληλα κάνει συνεργασίες και μουσικές συμπράξεις με μουσικούς απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η Ρία Ελληνίδου Έπεσε η σιφώνια Ο ιδιοκτήτης επιχειρηματία Γιάννη Βουτυράκος και Ρία Ελληνίδου έμειναν συμφωνεί, οπίου ο επιχειρηματία Γιάννη Βουτυράκος ανάλαβε να επένδυση στην Ρία Ελληνίδου στην κάθοδό της στην αθηναϊκή διασκέδαση με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο σύγχρονο τραγούδι, μεγάλα ονόματα συνθετών και στιχουργών πέφτουν στα ποδιά του επιχρίσματά Γιάννη Βουτυράκο.

Η Ρία Ελληνίδου “Εχει βαλή βάσεις για μια ανοδική τροχιά στο χώρο του τραγουδιού.

Η Ρία Ελληνίδου όσο για την συνεργασία με τον επιχρίσματά Γιάννη Βουτυράκο το μελών είναι λαμπρό, το Tokyo Theater Athens, είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε άκρως ανακαινισμένο παγκοσμίου κλάσης φώτα με εκατομμύρια Λεντ αλλά και επίπεδες οθόνες, ήχο και «πινελιές» live clubbing ευρωπαϊκών προδιαγραφών και παγκοσμίους κλάσης club ,

Τα εντυπωσιακά σκηνικά, τα καλοστημένα μπαλέτα, ένα ουτοπικό συναίσθημα στην έννοια της λέξης (διασκέδαση

Dimitris Vanis Multidisciplinary Visual Artist..COVER ARTWORK artbyvanis.

Η απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, η εφημερίδα Fenomeno News που διανέμεται δωρεάν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν τα καλλιτεχνικά ρεπορτάζ, καθώς και ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης θα σας ενημερώσει γαι τα καλλιτεχνικά δρώμενα από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου elliniko fenomeno.com

.