Μοναδικές στιγμές έζησαν μέσα σε δύο μήνες οι νεολεφτάδες ”χριστιανοί” στις ΗΠΑ Με Δ. Βανδή και Αντ. Ρέμο…..

23 Σεπτεμβρίου 2022

Ρασοφόροι της Αρπαχτής: Ελπιδοφόρος Αμερικής και (πανδολαριότατος) Βαρθολομαίος Με Δ. Βανδή και Αντ. Ρέμο…

Με Δ. Βανδή και Αντ. Ρέμο

Μοναδικές στιγμές έζησαν μέσα σε δύο μήνες οι νεολεφτάδες ”χριστιανοί” στις ΗΠΑ. Απόλαυσαν ”ονόματα”, δηλ. Δέσποινα Βανδή αρχές Ιουλίου ’22 στην Νέα Υόρκη, στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση Αρχεπισκοπής Αμερικής και Αντώνη Ρέμο, τέλη Αύγουστου, στο μαγαζί-εκκλησία του φΑΚ (φάδερ Άλεξ Καρλούτσου), στα Hamptons,Long Island, Η μεγάλη πλειοψηφία των ”χριστιανών” αυτών, είναι πτωχοί. Το μόνο πράγμα που έχουν είναι τα λεφτά. Δυστυχώς.

Τα κοσμο-ιστορικά αυτά γεγονότα, δείχνουν φρεσκάδα, δείχνουν ότι κάτι αλλάζει. Ενώ πολλές μητροπόλεις σκέφτονται σοβαρά να μετατρέψουν τις αίθουσες δίπλα στους ναούς, σε ”κέντρα διασκέδασης”, κάτι σαν ”σκυλάδικα”, για να προσελκύσουν ”χριστιανούς” ορθόδοξους και ανορθόδοξους, για κονόμες. Τώρα, με την διάλυση των ομογενειακών Οργανώσεων, ευκαιρία για τις Εκκλησίες να έχουν μονοπώλιο.

Τι ακούμε στις εκκλησίες, στις ψαλμωδίες;;; «Αινείτε αυτόν εν τυμπάνω και χορώ, αινείτε αυτόν εν χορδαίς και οργάνω» (ψαλμ. 150:4).

Αυτό αποφάσισε να κάνει και η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ, με την έγκριση του φιλοχρήματου Πατριαρχείου Κων/πολης. Καιρός ήταν. Με Βανδή και Ρέμο, η επικοινωνία με τον Κύριο, με τον ‘Υψιστο, είναι καλύτερη και το χριστιανικό μήνυμα έχει απήχηση. Το δε ιεραποστολικό έργο, εξαίσιο.

Αυτά όλα δείχνουν πρόοδο, για να ”ξεσκουριάσουμε”, επειδή άδειασαν οι εκκλησίες και ανοίγουν μόνο για κηδείες.

Έχουμε μεγάλες αλλαγές στην εμπορική επιχείρηση ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής”, που είναι θυγατρική της εμπορικής επιχείρησης ”Βοθρολομαίος, Κων/πολη”.

Ο Έλπις και η ελπίδα

Επιτέλους… Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μας έφερε την ελπίδα, μας ζωντάνεψε, όπως θα έγραφαν ο Καλμουκίας και ο Αντώνης μας, υμνώντας τον. Και άρχισαν οι αλλαγές-ανατροπές, για να ξεφύγουμε από κατεστημένα και οπισθοδρομικούς. Δεν είναι και λίγο να εμφανίζονται Βανδή και Ρέμος σε εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, στις ΗΠΑ. Και μας το έδειξε ο Ελπιδοφόρος μας, ότι είναι η ελπίδα. Τάραξε το κατεστημένο, τους ”σκουριασμένους ιεράρχες” Ελλάδας, με την βάπτιση των δύο παιδιών ομόφυλου ζευγαριού, στην Γλυφάδα. Και οι ”σκουριασμένοι”, ορύονται τώρα. Δυστυχώς γι’ αυτούς ”το καραβάνι προχωρά και τα σκυλιά γαυγίζουν”.

Αλλά ο Ελπιδοφόρος είναι πολύ μπροστά. Έχει σωστά καταλάβει ότι η Εκκλησία με όλους τους ”σκουριασμένους”, δεν πάει πουθενά. Έχει καταλάβει ότι όσο οι λαοί μορφώνονται και η επιστήμη προχωρά, η χριστιανική μυθολογία, που στηρίχτηκε στον σκοταδισμό και στην βία, πάει στα αζήτητα.

Ως προοδευτικός αρχιεπίσκοπος, δεν θα είχε αντίρρηση να κάνει μελλοντικά και γάμους ομόφυλων ιεραρχών. Π.χ. αρχιεπίσκοπου από Αυστραλία, με μητροπολίτη στις ΗΠΑ ή μητροπολίτη στο Φανάρι, με επίσκοπο από Λονδίνο. Και γιατί όχι;;; Να βαπτίσει και υιοθετημένα παιδιά τους.

Επειδή το ζήτημα της αγαμίας των ”ιεραρχών”, που κατάντησαν ”λούγκρες”, αβροβάτες της πλάκας, πρέπει να σταματήσει. Στην ”Εκκλησία Ελλάδος”, για παράδειγμα, στην ονομαζόμενη και ”Ιερά Σύνοδος”, οι περισσότεροι μητροπολίτες αποκαλούνται με ονόματα ”Σούλα, Κούλα, Τούλα” κλπ. Στο Φανάρι, στο αδελφάτο Βαρθολομαίου, με την Μανώλαινα εκεί, ακόμα χειρότερα, με τους Τούρκους επιβήτορες της ΜΙΤ.

Και ο Χριστός – που ήταν αρσενικός – είχε τις φιλενάδες του, δεν έκανε επίσημα γάμο, μπορεί να είχε και εξώγαμα, αλλά δεν το ξέρουμε.

Και ο ”πανδολαριότατος” Βαρθολομαίος δηλώνει ”άγαμος”, αλλά δεν μας εξηγεί τι συγγενική σχέση έχει με κάποιον Στράτο Ντολτιάδη, στην Πόλη.

Δεν πρέπει όμως να αδικούμε τον πατριάρχη μας. Παρέλαβε πριν 31 χρόνια Πατριαρχείο και το κατάντησε ”χαμαιτυπείο” της αρπαχτής και κονόμας, ευτελίζοντας την Ορθοδοξία. Μαζί με τον φΑΚ, πήραν εκατομμύρια που πήγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς.

Το ”μαγαζί” του φΑΚ

Σε ό,τι αφορά το μαγαζί-εκκλησία (Κοίμηση) του φΑΚ στον Long Island, (νότια Hamptons) και τις ”φιλανθρωπικές” εκδηλώσεις Αύγουστο, με ”ονόματα”, με ”προσωπικότητες” σαν τον ”γαλαζοαίματο”, τον… ”διάδοχο-πρίγκηπα” Παύλο (που δεν ξέρουμε τι εκπροσωπεί), το ”ψώνιο”, ανεπάγγελτο δήμαρχο Αθηναίων (υιό της Ντόρας και ανηψιό του Κούλη), που πολυταξιδεύει στις ΗΠΑ με κρατικό χρήμα και άλλους δήθεν ”επώνυμους”, δεν γνωρίζουμε τι γίνεται, πόσο χρήμα μαζεύεται, πού και πώς δίνεται κλπ. Λογαριασμοί δημόσια δεν δίνονται. Είναι μία περίπτωση αυτόνομης εκκλησίας, αν και ανήκει στην Αρχιεπισκοπή.

Eφέτος, οι προσφορές, χορηγίες κλπ, ξεπέρασαν το 1 εκατ. δολ. σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας. Συνηθίζεται ένα δέκα, το πολύ είκοσι, στα εκατό, να δίνεται στους ”παραλήπτες”, Ιδρύματα. Τα υπόλοιπα, στις τσέπες ως… ”λειτουργικά έξοδα”. \Άγνωστο πόσα δόθηκαν στον τραγουδιστή Ρέμο και στην ορχήστρα του που ήρθαν από Ελλάδα.

Πάμε παρακάτω… επειδή να πάμε παραπάνω, με τους ρασοφόρους της αρπαχτής, αποκλείεται.

https://www.kalami.net/e-news/2022/KALAMI-5_SEP_2022.pdf

.