Το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η ΕΕ συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες επαναεριοποίησης που έχει η Αίγυπτος για να στείλει αέριο στην ευρωπαϊκή ήπειρο..

20 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η ΕΕ συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες επαναεριοποίησης που έχει η Αίγυπτος για να στείλει αέριο στην ευρωπαϊκή ήπειρο..

Το Ισραήλ φτάνει σε εξαγωγές ρεκόρ φυσικού αερίου το 2022.

Τα κέρδη των Ισραηλινών εξαγωγέων αυξήθηκαν κατά 50% τους πρώτους 6 μήνες του 2022..

Το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ γιορτάζει αφού δημοσίευσε τα στοιχεία των εξαγωγών για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Σύμφωνα με αναφορές της κυβερνητικής αρχής, τα κέρδη από τις ξένες πωλήσεις φυσικού αερίου αυξήθηκαν από 165 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε 250 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 48%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, το ρεκόρ εσόδων επιτεύχθηκε χάρη στην αύξηση του ρυθμού παραγωγής από την υπεράκτια εκμετάλλευση του Leviathan, τη μεγαλύτερη στη Μεσόγειο Θάλασσα που βρίσκεται στα χέρια κυρίως της New Med Energy μαζί με Chevron .

Σύμφωνα με στοιχεία της New Med Enegergy, το Leviathan, του οποίου ξεκίνησε η εκμεταλλευσιμότητά του το 2019, έχει δυναμικότητα παραγωγής 12 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της προμήθειας φυσικού αερίου του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

Από τα δύο “έργα” μαζί, παρήχθησαν 10,85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022, σε σύγκριση με 8,9 δισεκατομμύρια την ίδια περίοδο το 2021. Σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου, 6,26 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα της παραγωγής Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022 προοριζόταν για την εγχώρια αγορά του Ισραήλ, ενώ τα υπόλοιπα, 4.590 εκατ., προορίζονταν για εξαγωγή.

.