Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε στην Ουκρανία 15.000 ρουκέτες, δηλαδή τα πυρομαχικά των RM-70,  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..

3 Νοεμβρίου 2022

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε στην Ουκρανία 15.000 ρουκέτες, δηλαδή τα πυρομαχικά των RM-70,  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..

Κ.Μητσοτάκης: «Έχουμε δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην Ουκρανία από αυτή που νομίζετε» – Επιβεβαίωσε έμμεσα την παράδοση των RM-70;

Τα είπε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στην Εσθονία… Για το αδειάσμα τον οπλικών Συστημάτων του Ελληνικού Στρατού.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..

Το ίδιο εγεινε και με Κύπρο την «Με­ραρχία Παπανδρέου» «ἀπέσυρε (ΕΛΔΥΚ/Μ) ἦταν μία δύναμη 7.328 ἀνδ­ρῶν, πού ἐστάλη ἀπό τόν Πέτρο Γαρουφαλιά, ἐν ἀγνοίᾳ τοῦ Γεωργίου Πα­πα­ν­δρέου, ὁ ὁποίος τό ἔμαθε μόλις στίς 10 Ἰουλίου 1964 ἀπό… τούς Τού­ρκους στήν ἔκτα­κτη σύγκληση τοῦ Συμβουλίου τοῦ ΝΑΤΟ καί ἔγινε ἔξω φρε­νῶν.[2]

Κατόπιν αὐτῶν, ὁ Βασιλεύς, ὁ Πρωθυπουργός Κ. Κόλλιας καί ὁ Ὑπου­ργός Ἐξωτερικῶν Π. Πιπινέλης τάχθηκαν ἀμέσως ὑ­πέρ τῆς ἀνακλήσεως τῆς ΕΛΔΥΚ/Μ ἀπό τήν Κύπρο. Τήν τελική ἀπόφα­ση τήν ἔλαβε ὁ Βασιλεύς Κωνσταντῖνος ὁ ὁ­ποῖος δήλωσε ρητά: «Ἡ ΕΛΔΥΚ/Μ πρέπει νά ἀνακλη­θῆ!…»

Ὁ Κωνσταντῖνος δεσμεύθηκε προσωπικά τόσο πρός τόν πρέ­σβυ τῶν ΗΠΑ Τάλμποτ, ὅσο καί στόν πρέσβυ τῆς Μ. Βρεταννίας. Ὁ Σπ. Μαρκεζίνης γράφει: «… τήν νύκτα τῆς μεγάλης κρίσεως, ὁ Βα­σιλεύς ἐτηλεφώνησε στόν Ἄγγλο Πρέσβυ Sir Michael Stewart καί τόν παρεκάλεσε νά παρέμβει ἀμέ­σως, μέ τήν διαβεβαίωση ὅτι ἡ Μεραρχία θά ἀπεσύρετο».[15]

Αυτά είναι τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ… Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με τον Κ.Μητσοτάκη με το αδειάσμα τον οπλικών Συστημάτων του Ελληνικού Στρατού..

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι μετά την συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλλας ρώτησαν για την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, την οποία, κατά τη γνώμη τους, η Αθήνα δεν παρείχε στο ίδιο επίπεδο με το Βερολίνο ή το Παρίσι.

Και τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός;

«Παρείχαμε μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Για προφανείς λόγους, δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά οι Ουκρανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη βοήθεια που τους προσφέραμε και δεν υπήρξαν παράπονα για την παροχή της», είπε ο πρωθυπουργός.

Αφού η ίδια η κυβέρνησή του έχει δημοσιεύσει τον σχετικό κατάλογο με τα όπλα και τα πυρομαχικά που έστειλε ως στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς.

Άρα για να μην θέλει να μπει σε λεπτομέρειες υπάρχει κάτι που έχει σταλθεί και δεν έχει ανακοινωθεί; Τι όχι;

Γιατί αλλιώς η δήλωση του πρωθυπουργού στερείται λογικού νοήματος.

Συν τοις άλλοις γιατί οι Ουκρανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι με την βοήθειά μας; Σίγουρα τα BMP-1 ήταν πολύ σημαντικά γι’ αυτούς (που παραδόξως δεν ήταν για εμάς και για την άμυνα των νησιών… ) αλλά η «υπερβολική χαρά. στην ανθρώπινη ψυχολογία υπονοεί κάποιο «έξτρα, επιπλέον δώρο».

Να υπενθυμίσουμε την λίστα με τα όπλα και τα πυρομαχικά που στάλθηκαν στην Ουκρανία.

122 ΤΟΜΑ BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά των πολυβόλων τους

15.000 βλήματα των 73 χλστ.

15.000 ρουκέτες των 122 χλστ.

20.000 επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ

3.200.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,

60 MANPAD FIM-92 Stinger,

17.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών

1.100 αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18Στην λίστα δεν έχουν προσθέσει τα 25 ρουκετοβόλα RM-70 τα οποία όμως έχουν αποσυρθεί από τα νησιά και δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση ως προς την τύχη τους.
Τα RM-70 αποτελούν την αιχμή των τουρκικών απαιτήσεων για αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι είχαν απομείνει 115 ρουκετοβόλα από ένα σύνολο 150 συστημάτων.

Τα δημοσιεύματα του elliniko fenomeno gr μας έχουν Δικαίωση

Απαντήστε κ. Υπουργέ…ΥΕΘΑ

Η θέση των Αρχηγών και οι ευθύνες των Γενικών Επιτελείων η νέα αποστολή όπλων από την Ελλάδα προς την Ουκρανία.

ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη το μενού είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η παραχώρηση στην Ουκρανία το οπλοστάσιό τους Ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα!!!!!

Ο κ. Μητσοτάκης “δένει τη χώρα χειροπόδαρα, σε ένα άρμα, μπαίνοντας σε μια διαδικασία εντελώς επικίνδυνη, όπως ανέδειξαν και ιστορικά στελέχη σας” είπε ο κ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ .

Η Ελλάδα σκοπεύει να δωρίσει μέρος των εκτοξευτών πυραύλων πολλαπλών κανονιών RM-70 που έχει αναπτύξει στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους στην Ουκρανία..

Τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

.