«Προϋπολογισμός 2023 με διεύρυνση των ανισοτήτων, των αδικιών και των αδιεξόδων»

18 Δεκεμβρίου 2022

Γιάννης Αμανατίδης
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης – Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

Με έμφαση στην εκρηκτική αύξηση της κοινωνικής ανισότητας και των αδιεξόδων, από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μίλησε και κατέκρινε τον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε για το 2023, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, λέγοντας, χαρακτηριστικά πως «απεικονίζει τον ταξικό ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

Ενός πρωθυπουργού, που όπως είπε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, «όχι μόνο αρνείται πεισματικά και αλαζονικά να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να παραδεχθεί την αποτυχία της πολιτικής του, τα τρία προηγούμενα χρόνια, αλλά τουναντίον διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μειώνει την χρηματοδότηση, μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες, δεν παίρνει μέτρα για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και το ιδιωτικό χρέος των πολιτών και των επιχειρήσεων».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει και θα καταγραφεί ως δυσάρεστη παρένθεση, στην ιστορία της χώρας» εκτίμησε. «Απέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, απέτυχε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, ενώ πτώχευσε τα νοικοκυριά» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε σύγκριση των πεπραγμένων της, όπως και των πεπραγμένων της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στον τομέα της οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής ασφάλισης, εξηγώντας πως η ένδεια των κυβερνητικών επιχειρημάτων οδηγεί τη ΝΔ σε μια «προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας για την περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας προέβλεψε ότι «αυτός ο προϋπολογισμός, θα έχει τη σύντομη διάρκεια ζωής της κυβέρνησης, που τον εισηγείται» τονίζοντας πως σύντομα «οι πολίτες θα δώσουν την εντολή σε μια προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δικαιοσύνης παντού: Στην οικονομία, στην κοινωνία, στο κράτος και στην ίδια την δικαιοσύνη».

.